10 veel voorkomende huidverzorgingsfouten die acne en gevoeligheid kunnen veroorzaken
Nieuws

10 veel voorkomende huidverzorgingsfouten die acne en gevoeligheid kunnen veroorzaken

Onjuiste reiniging of huidverzorging, overmatig gebruik van cosmetica en vroegtijdige anti-veroudering kunnen de huid vatbaarder maken voor acne en gevoeligheid. Dr. Le Vi Anh van de afdeling Dermatologie – Huidesthetiek aan het Ho Chi Minh City University of Medicine and Pharmacy Hospital legt uit dat acne een ziekte is van de haarzakjes van de talgklier, die zich uit in verschillende vormen van laesies. De oorzaken van acne zijn divers, waaronder hormonale, spijsverterings- en bacteriële factoren.

Er zijn drie belangrijke mechanismen die acne veroorzaken: verhoogde talgafscheiding, keratinisatie van de haarzakjes en de rol van bacteriën. Een gevoelige huid ontstaat wanneer de natuurlijke barrière van de huid wordt aangetast, wat leidt tot meer waterverlies en gemakkelijker penetratie door externe middelen. Factoren zoals blootstelling aan UV, vervuiling en agressieve ingrediënten in cosmetica kunnen de gevoelige huid verergeren.

Onjuiste huidverzorging kan acne en gevoeligheid verergeren. Dr. Vi Anh identificeert 10 veel voorkomende huidverzorgingsfouten die deze problemen kunnen vergroten. Deze omvatten onjuiste schoonmaakgewoonten, het gebruik van agressieve producten, het achterlaten van make-up verwijderaar op de huid, het niet hydrateren van de vette huid en het gebruik van te veel acnemedicijnen. Het is belangrijk om de huidverzorging af te stemmen op verschillende delen van het gezicht, overmatig gebruik van producten te vermijden en niet preventief antiverouderingsbehandelingen te volgen.

Naast externe factoren kan het vroegtijdig begrijpen en corrigeren van huidverzorgingsfouten de gezondheid en het uiterlijk van de huid verbeteren. Het aanpakken van problemen zoals acne en gevoeligheid door middel van de juiste huidverzorgingsgewoonten kan helpen een mooie en stralende huid te behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER