120 Russian Soldiers Perish on the Front Lines Daily: Report
Nieuws

120 Russian Soldiers Perish on the Front Lines Daily: Report

Er wordt al sinds het begin gespeculeerd over het aantal doden in de oorlog, hoewel er geen officiële cijfers zijn vrijgegeven. Onafhankelijke Russische mediaportals Medusa en Mediazona schatten onlangs dat 75.000 Russische soldaten zijn omgekomen in de oorlog van Moskou tegen Oekraïne. Deze statistiek is gebaseerd op informatie verkregen uit een database voor erfzaken, overlijdensregisters, statistische gegevens en informatie van nabestaanden. Het geschatte aantal doden varieert van 66.000 tot 88.000, met nog eens 130.000 gewonde Russische soldaten.

In tegenspraak met westerse informatie die wijst op grotere verliezen aan Russische zijde, schat Oekraïne dat ruim 400.000 Russische soldaten, onder wie doden en gewonden, verloren zijn gegaan in het conflict. De onderzoeksjournalisten ontdekten ook dat 20.000 Russische criminelen die uit de gevangenis waren vrijgelaten, tijdens de gevechten omkwamen, terwijl 16.000 van de ongeveer 300.000 in 2022 opgeroepen reservisten het leven lieten.

De analisten legden hun methodologie voor het berekenen van deze cijfers uit en noemden het anonieme project UALosses, dat ongeveer 47.000 namen van gedode Oekraïense soldaten opsomt. Ze merkten op dat Oekraïne betere toegang heeft tot bronnen, wat resulteert in een nauwkeurigere dataset dan die beschikbaar is voor Rusland. Wat het aantal doden aan beide kanten betreft, werden de recente verklaringen van de Oekraïense president Volodymyr Zelenski als overdreven beschouwd, waarbij analisten suggereerden dat dit percentage wellicht dichter bij de twee Russische soldaten zou liggen die voor elke dode Oekraïense verdediger werden gedood.

Om de uitputtingsoorlog te winnen moet Oekraïne zich concentreren op het beperken van zijn eigen verliezen en tegelijkertijd verliezen toebrengen aan het Russische leger. Het rapport bevatte gedetailleerde analyses en grafieken ter ondersteuning van hun bevindingen, en wierp licht op de menselijke schade van het conflict.

LAAT EEN REACTIE ACHTER