15 miljoen euro beschikbaar gesteld door de staat voor elektrische auto’s en hybrides naarmate er nieuwe stimuleringsmaatregelen komen
Technologie

15 miljoen euro beschikbaar gesteld door de staat voor elektrische auto’s en hybrides naarmate er nieuwe stimuleringsmaatregelen komen

Het Fonds voor Milieubescherming en Energie-efficiëntie heeft 15 miljoen euro toegewezen om de aankoop van energiezuinige voertuigen door burgers mede te financieren. Dit is het grootste budget tot nu toe voor dit doel. Er wordt verwacht dat er tegen het einde van het eerste kwartaal een publieke oproep voor burgers zal worden aangekondigd.

In de komende tien dagen zal het Fonds een openbare oproep tot het indienen van blijken van belangstelling voor distributeurs van motorvoertuigen publiceren. Zodra distributeurs de beschikbare merken en modellen van energiezuinige voertuigen hebben ingediend, wordt tegen het einde van het eerste kwartaal een publieke oproep aan burgers verwacht.

Burgers kunnen tot 40 procent van het geld ontvangen voor persoonlijke elektrische en plug-in voertuigen, maar ook voor motorfietsen en scooters. Het bedrag aan stimuleringsmaatregelen in het Fonds is enigszins aangepast, maar ligt op hetzelfde niveau als voorgaande jaren: maximaal 9.000 euro voor elektrische auto’s, maximaal 5.000 euro voor plug-in voertuigen en maximaal 2.500 euro voor motorfietsen en scooters.

Het Fonds heeft een prijscategorielimiet gesteld van maximaal 50.000 euro voor de auto’s die zij meefinancieren. Ze verwachten een grote belangstelling van burgers en hebben voldoende geld veiliggesteld voor alle geïnteresseerde partijen.

Naast de 15 miljoen euro die beschikbaar is voor burgers, is het Fonds van plan om in de tweede golf van stimuleringsmaatregelen extra middelen te verstrekken aan economische entiteiten. Het Fonds werkt aan het aanmoedigen van maatregelen om de transportsector koolstofvrij te maken en aan de ontwikkeling van infrastructuur gerelateerd aan maatregelen op het gebied van e-mobiliteit.

Hun doel is om het koolstofvrij maken van het wegverkeer aan te moedigen door middel van maatregelen op het gebied van e-mobiliteit. Met behulp van subsidies van het Fonds zijn de afgelopen jaren ongeveer 3.000 voertuigen aangeschaft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER