Nieuws

2023 Hero World Challenge Field Unveiled by Tiger Woods

Tiger Woods heeft de aankondiging gedaan voor de Hero World Challenge 2023, een golftoernooi dat jaarlijks op de Bahama’s wordt gehouden. Er bestaat echter onzekerheid over de vraag of Woods zelf aan het evenement zal deelnemen. Als toernooigastheer speelt Woods een belangrijke rol in het evenement, maar zijn deelname als speler is niet bevestigd. Het toernooi vindt plaats van 30 november tot 3 december in Albany.

Het deelnemersveld voor de Hero World Challenge van dit jaar bestaat uit de topgolfer Scottie Scheffler, evenals Viktor Hovland, de tweevoudig titelverdediger. De lijst met deelnemers bevat ook nieuwkomers zoals Wyndham Clark, die de overwinning claimde op de US Open van 2023, en Brian Harman, die naar voren kwam als winnaar van het Open Kampioenschap van 2023. Naast deze getalenteerde individuen zullen er elf Amerikaanse Ryder Cup-teamleden en drie Europese spelers deel uitmaken van de zegevierende ploeg.

Hoewel er nog één toernooivrijstelling moet worden aangekondigd, is de huidige deelnemerslijst als volgt: Keegan Bradley, Sam Burns, Patrick Cantlay, Wyndham Clark, Jason Day, Tony Finau, Matt Fitzpatrick, Rickie Fowler, Brian Harman, Max Homa , Viktor Hovland, Collin Morikawa, Xander Schauffele, Scottie Scheffler, Jordan Spieth, Sepp Straka, Justin Thomas, Cameron Young en Will Zalatoris.

De Hero World Challenge wordt de afgelopen acht jaar op de Bahama’s gehouden en de editie van dit jaar zal de achtste editie van het evenement zijn. Het toernooi zal in de eerste rondes aandacht krijgen van Golf Channel, terwijl NBC de uitzendtaken gedurende het weekend zal overnemen.

Verschillende golfers die deel uitmaakten van het deelnemersveld van 2022 zullen dit jaar niet terugkeren voor de competitie. Dit omvat Sungjae Im, Jon Rahm, Tom Kim, Billy Horschel, Corey Conners, Shane Lowry, Kevin Kisner en Tommy Fleetwood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER