2025 Women’s Rugby World Cup to Kick Off in Sunderland and Conclude at Twickenham
Nieuws

2025 Women’s Rugby World Cup to Kick Off in Sunderland and Conclude at Twickenham

De aankondiging werd maandag gedaan door de World Rugby en Rugby Football Union, waarbij Twickenham werd uitgekozen als gastheer voor de finale van de Women’s Rugby World Cup 2025 en Sunderland’s Stadium of Light als gastheer voor de openingswedstrijd. Dit besluit komt na de bevestiging in augustus van de acht stadions die voor het toernooi zullen worden gebruikt.

De Red Roses trappen het WK af in het Stadium of Light met 48.707 zitplaatsen op 22 augustus en de competitie met 16 teams zal op 27 september in Twickenham eindigen. Twickenham, gastheer van de finale, biedt de mogelijkheid voor een nieuw wereldrecordpubliek voor een damesinternational, na de overwinning van Engeland op Frankrijk, die eerder dit jaar 58.498 toeschouwers trok.

De voorzitter van de World Rugby, Sir Bill Beaumont, uitte zijn opwinding over het komende evenement en verklaarde dat de Women’s Rugby World Cup England 2025 een generatiemoment voor rugby zal zijn. Hij voegde eraan toe dat het doel is om een ​​nieuw publiek te bereiken en te inspireren op manieren die rugbyevenementen nog niet eerder hebben gedaan en dat de selectie van Sunderland voor de openingswedstrijd die missie onderstreept. Beaumont benadrukte de wens dat er veel over het evenement gesproken zou worden en dat het jongeren zou inspireren om betrokken te raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER