2027 Women’s World Cup Up for Bids
Nieuws

2027 Women’s World Cup Up for Bids

Volgens ESPN hebben de Verenigde Staten en Mexico samen een bod uitgebracht op het WK vrouwenvoetbal 2027. Dit gezamenlijke bod volgt op de landen die naast Canada gastheer zijn van het WK 2026. Met het thema ‘New Heights’ willen de twee landen profiteren van de groeiende populariteit van de vrouwensport en een ongekend toernooi organiseren voor de tiende editie van het evenement. Dit bod zou de derde keer zijn dat de Verenigde Staten gastheer zijn van de wedstrijd, voorheen in 1999 en 2003.

De president van de Mexicaanse voetbalbond, Ivar Sisniega, zei dat het organiseren van het WK vrouwenvoetbal in 2027 als katalysator zou dienen voor de groei van het vrouwenvoetbal in beide landen. Hij merkte het succes op van de professionele competities voor vrouwen en de positieve steun voor de vrouwensport. Hij benadrukte dat het organiseren van het evenement een platform zou bieden voor vrouwelijke spelers om hun talent op het wereldtoneel te laten zien.

Cindy Parlow Cone, president van US Soccer, herhaalde het gevoel dat het organiseren van het WK vrouwenvoetbal in 2027 nieuwe kansen zou creëren voor meisjes en jonge vrouwen die profvoetballer willen worden. Ze benadrukte de voordelen van het organiseren van een evenement van wereldklasse dat niet alleen het economische potentieel van het vrouwenvoetbal zou laten zien, maar ook een boodschap zou sturen naar jonge spelers over de hele wereld dat alles mogelijk is met hard werken en vastberadenheid.

De FIFA zal haar bodanalyse in februari 2024 afronden, waarbij de gastheer voor het WK Dames 2027 drie maanden later, in mei, wordt bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER