34 antennes geïnstalleerd door personeel om de snelheid te verhogen
Technologie

34 antennes geïnstalleerd door personeel om de snelheid te verhogen

Personal heeft onlangs 34 5G-antennes in gebruik genomen, waarbij naar verwachting meer dan een miljoen klanten zullen profiteren van de snellere connectiviteit die door deze antennes wordt geboden. Dit komt bovenop de 5G-antennes van Movistar en Claro, die de publieke toewijzing van het door de staat toegewezen spectrum delen.

5G is de vijfde generatie mobiele netwerken en biedt een snellere, stabielere internetverbinding met een lagere latentie in vergelijking met 4G. Latentie verwijst naar de tijd die een datapakket nodig heeft om van het ene punt in het netwerk naar het andere te reizen. In de beginfase van de 5G-ontwikkeling hoeven gebruikers niets te doen, zolang ze maar een 5G-compatibele telefoon hebben.

Personal heeft verklaard dat ze al 240 5G DSS-locaties in het hele land hebben, waarbij de eerste locaties zich voornamelijk in de stad en provincie Buenos Aires bevinden. Deze sites zullen een state-of-the-art 5G-ervaring bieden, waardoor meer dan een miljoen klanten met compatibele apparaten toegang krijgen tot de verschillende voordelen van 5G-technologie.

In de toekomst kan er voor 5G-connectiviteit een extra toeslag in rekening worden gebracht vanwege het hogere dataverbruik. Dit komt omdat 5G tot 10 gigabit per seconde kan bereiken, aanzienlijk hoger dan de snelheid van 4G van ongeveer 50 megabit per seconde. Bovendien vertrouwt 5G op LTE-netwerken (Long Term Evolution) om een ​​grotere dekking en compatibiliteit te bieden.

Verschillende bedrijven, waaronder Huawei, Samsung, Qualcomm, Ericsson, Nokia, Telecom en Telefónica, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van 5G-technologie. Hoewel het verschil in snelheid misschien niet significant is voor gemiddeld browsen, is het cruciaal voor IoT-ontwikkelingen, operaties op afstand en gebieden zoals autonoom rijden.

Over het geheel genomen wordt verwacht dat 5G uiteindelijk de standaard zal worden voor operators, fabrikanten en internationale organisaties, en ongeëvenaarde snelheid en connectiviteit zal bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER