36 atleten uit 11 landen in 12 sporten vertegenwoordigen het vluchtelingenteam op de Olympische Spelen in Parijs
Sport

36 atleten uit 11 landen in 12 sporten vertegenwoordigen het vluchtelingenteam op de Olympische Spelen in Parijs

Het vluchtelingenteam voor de Olympische Spelen in Parijs zal bestaan ​​uit 36 ​​atleten uit 11 landen die strijden in 12 sporten. Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, maakte bekend dat het team was gekozen uit meer dan 70 beurzen. In plaats van onder de Olympische vlag te strijden, krijgen de vluchtelingen hun eigen embleem, met in het midden een hart omringd door pijlen. Het team zal bekend worden als EOR, de afkorting van de Franse naam Équipe Olympique des Réfugiés.

Masomah Ali Zada ​​uit Afghanistan, de chef de mission van het team, benadrukte het belang van het hebben van een eigen embleem en stelde dat dit een gevoel van verbondenheid creëert voor de atleten. Het vluchtelingenteam zal deelnemen aan atletiek, badminton, boksen, breken, kanoën, fietsen, judo, schieten, zwemmen, taekwondo, gewichtheffen en worstelen. De Olympische Spelen in Parijs gaan op 24 juli van start en geven het vluchtelingenteam de kans om hun talenten op een internationaal podium te laten zien.

Copyright 2024 De Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet zonder toestemming worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of opnieuw gedistribueerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER