5 essentiële gezondheidstests voor vrouwen in elke levensfase
Nieuws

5 essentiële gezondheidstests voor vrouwen in elke levensfase

Maart is de Women's Health Month, en een van de beste manieren om voor uw gezondheid op de lange termijn te zorgen, is door middel van preventie. We spraken met artsen van Pembroke Pines tot Port St. Lucie om een ​​uitgebreide lijst met gezondheidscontroles voor vrouwen in elke leeftijd en levensfase te verzamelen.

Dr. Christopher Chang, een gerenommeerd arts op het gebied van allergie en immunologie in het Joe DiMaggio Ziekenhuis in Pembroke Pines, benadrukte het belang om verder te kijken dan de checklist. Als u symptomen ervaart van terugkerende infecties zoals longontsteking of ongebruikelijke infecties, kan verder onderzoek of verwijzing naar een specialist noodzakelijk zijn.

Voor vrouwen van 18 tot 39 jaar wordt aanbevolen om een ​​screening op baarmoederhalskanker, PAP- en HPV-testen, screening op gonorroe en chlamydia, screening op anticonceptie of anticonceptieadvies te ondergaan, en de aanbevolen inentingen te ontvangen.

Voor vrouwen van 40 tot 65 jaar zijn belangrijke tests onder meer screening op borstkanker, screening op colorectale kanker, screening op glaucoom, screening op melanoom, screening op longkanker en screening op osteoporose.

Vrouwen ouder dan 65 moeten een valrisicobeoordeling en valpreventie, gehoorscreening, osteoporosescreening, evaluatie van geheugenverlies en beoordeling van ouderenmishandeling/verwaarlozing overwegen. Regelmatige gezondheidscontroles en screenings zijn essentieel voor het behoud van een goede gezondheid in elke fase van het leven van een vrouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER