Nieuws

5 oktober – British Business Press Digest

– De grootste supermarktketen van Groot-Brittannië, Tesco, heeft zijn jaarlijkse winstvooruitzichten naar boven bijgesteld dankzij de afnemende voedselinflatie en het toenemende entertainment van klanten thuis in plaats van uit eten te gaan. Ze verwachten een gecorrigeerde winst tussen £2,6 miljard en £2,7 miljard te realiseren.
– AstraZeneca, de grootste farmaceutische groep in Groot-Brittannië, heeft een schikking getroffen ter waarde van $425 miljoen om aansprakelijkheidsclaims tegen Nexium en Prilosec te beslechten voor rechtbanken in New Jersey en Delaware.
– Metro Bank, een grote kredietverstrekker, overweegt honderden miljoenen ponden op te halen bij investeerders, nadat ze er niet in zijn geslaagd de toezichthouders ervan te overtuigen dat ze minder contant geld zouden kunnen aanhouden tegen hypotheekrisico’s.
– De familie van de miljardair Barclay-broers verkoopt hun superjacht, vernoemd naar hun moeder, Beatrice, voor £ 19 miljoen.
– Vertu Motors, een van de grootste autodealers van Groot-Brittannië, waarschuwt dat het “verwarrende” netto-nulbeleid van de Britse premier Rishi Sunak een impact zou kunnen hebben op de autoverkoop en de bredere markt. Ze merken ook op dat de vraag van particuliere klanten de afgelopen maanden laag is geweest.
– De Britse premier Rishi Sunak heeft het besluit bevestigd om het noordelijke deel van het HS2-spoorwegproject te annuleren, dat is bekritiseerd door voormalig premier David Cameron.
– In een poging om het roken hard aan te pakken heeft de Britse premier Rishi Sunak beloofd de wettelijke leeftijd voor het kopen van sigaretten in Engeland elk jaar met een jaar te verhogen.
– Richard Howson, de voormalige CEO van outsourcer Carillion, is door de Britse Insolvency Service verboden om de komende acht jaar een bedrijf te leiden.
– Hartshead Moor East, een snelwegdienst in West Yorkshire, is voor het tweede jaar op rij gerangschikt als de slechtste in Groot-Brittannië volgens een onderzoek uitgevoerd door waakhond Transport Focus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER