60% van de marktvraag naar medicijnen wordt gedekt door binnenlandse productie
Nieuws

60% van de marktvraag naar medicijnen wordt gedekt door binnenlandse productie

De binnenlandse geneesmiddelenproductie-industrie in Vietnam voorziet momenteel in ongeveer 60% van de vraag naar preventieve en curatieve geneesmiddelen, een stijging van 10% ten opzichte van vijf jaar geleden. Deze informatie werd door minister van Volksgezondheid Dao Hong Lan bekendgemaakt tijdens de Vietnamese Medicine Star-prijsuitreiking voor de tweede keer in Hanoi. Het land heeft ruim 62.000 detailhandelsvestigingen, meer dan 5.000 groothandels in geneesmiddelen, 238 moderne medicijnfabrieken die voldoen aan de WHO-GMP-normen, en 17 geneesmiddelenfabrieken die voldoen aan de EU-GMP-normen.

De minister merkte op dat de kwaliteit van medicijnen verbetert, dat het uiterlijk vergelijkbaar is met geïmporteerde medicijnen en dat de prijzen lager zijn dan die van geïmporteerde medicijnen van hetzelfde type. Vietnam wordt erkend als een van de landen met farmaceutische waarde en een snelle ontwikkeling van de industrie wereldwijd, waarbij de totale farmaceutische marktwaarde in 2023 naar verwachting 7 miljard dollar zal bedragen. De prijzen voor originele merkgeneesmiddelen en generieke geneesmiddelen in Vietnam zijn de laagste in het zuidoosten Azië regio.

De farmaceutische industrie in Vietnam streeft ernaar een hoogwaardig farmaceutisch productiecentrum in de regio te worden, met als doel dat in eigen land geproduceerde geneesmiddelen tegen 2030 aan 80% van de vraag en 70% van de marktwaarde zullen voldoen. De industrie mikt op een bijdrage van ruim $20 miljard tot het bbp tegen 2045. Het ministerie van Volksgezondheid werkt aan administratieve en juridische hervormingen om een ​​snelle toegang tot medicijnen voor het Vietnamese volk te garanderen.

De Vietnamese Medicine Star Award werd voor het eerst georganiseerd in 2015 en is de enige prestigieuze titel voor bedrijven en producten op farmaceutisch gebied in Vietnam. Dit evenement maakt deel uit van het projectimplementatieplan van het ministerie van Volksgezondheid, als reactie op de campagne. Vietnamese mensen geven prioriteit aan het gebruik van Vietnamese producten, geïnitieerd door het Politburo. Tijdens de prijsuitreiking werden 18 bedrijven en 68 geneesmiddelen erkend voor hun uitmuntendheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER