Nieuws

AAAS: Interactiviteit verbeteren met dashboards

Aan de rechterkant vindt u links naar de interactieve R&D-budgetdashboards van AAAS. Er zijn twee hoofdtypen dashboards beschikbaar: het historische dashboard en de kredietdashboards.

Met het Historical Dashboard kunnen gebruikers historische gegevens over R&D-uitgaven voor de federale overheid en de VS als geheel visualiseren en manipuleren. Deze gegevens worden uitgesplitst naar agentschap en aard van het werk, waardoor inzicht wordt verkregen in het aandeel van de begroting en het aandeel van de Amerikaanse economie dat aan O&O wordt besteed. Daarnaast bevat het dashboard informatie over R&D-financiering uit andere bronnen, zoals universiteiten en bedrijven.

Aan de andere kant bieden de Appropriations Dashboards gedetailleerde gegevens en informatie over de begrotingen van het Witte Huis en de kredieten van het Congres van de afgelopen jaren. Gebruikers kunnen bestedingsvoorstellen van het Witte Huis, het Huis en de Senaat voor grote wetenschaps- en technologieprogramma’s vergelijken. Hierdoor kunnen gebruikers op de hoogte blijven terwijl het debat over de uitgaven zich in de lente en zomer ontvouwt. De dashboards bieden ook geaggregeerde gegevens over R&D-totalen die zijn geschat door AAAS, met betrekking tot fundamenteel en toegepast onderzoek, ontwikkeling, faciliteiten en distributie tussen agentschappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER