Aankondiging van 30 games, twee consoles en een gevoel van prestatie
Technologie

Aankondiging van 30 games, twee consoles en een gevoel van prestatie

De Xbox Games Showcase 2024 bewees bezoekers en kijkers online dat de videogame-industrie een veelbelovende toekomst heeft, ondanks recente uitdagingen zoals studiosluitingen en ontslagen. Microsoft onthulde 30 aankondigingen van zijn belangrijkste franchises, waaronder de presentatie van twee nieuwe consoles, tijdens een evenement dat plaatsvond in het iconische theater van het Academy Museum in Hollywood.

Van geliefde series als Gears of War: E-Day en Doom: The Dark Ages tot nieuwe kijk op titels als State of Decay 3 en Indiana Jones and the Great Circle: de showcase zat vol verrassingen die het publiek enthousiast maakten. Het evenement bevatte ook updates van Bethesda voor games als The Elder Scrolls Online en Starfield, evenals Blizzard's aankondiging van de releasedatum voor de volgende uitbreiding van World of Warcraft.

Het hoogtepunt van de showcase was de onthulling van Gears of War: E-Day, de volgende exclusieve game voor Xbox-consoles, die het evenement afsloot met een trailer die zich afspeelde tijdens de cruciale Emergency Day. De game brengt oorlogshelden Marcus Fenix ​​en Dom Santiago terug voor een nieuwe nachtmerrie: de Locust Horde.

De showcase benadrukte ook het belang van Xbox Game Pass in het bedrijfsmodel van Microsoft, waarbij het merendeel van de aankondigingen vanaf de dag van lancering beschikbaar was op de dienst. Daarnaast zijn er drie nieuwe Xbox Series X|S-consoleopties aangekondigd, waardoor spelers op meer manieren kunnen genieten van de diverse ervaringen die door game-ontwikkelaars zijn gecreëerd.

Een van de belangrijkste bevestigingen tijdens de showcase was Call of Duty: Black Ops 6, de nieuwste toevoeging aan de populaire franchise, die een campagnemodus zal bevatten en vanaf 25 oktober beschikbaar zal zijn op verschillende platforms. De game is ontwikkeld door Treyarch en Raven Software. speelt zich af in conflicten na de Koude Oorlog begin jaren negentig en introduceert gameplay-innovaties zoals Omnimovement en de terugkeer van klassieke functies zoals Theatermodus en Zombies-modus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER