Aanvragen nu open voor Fellowship over technologie en mensenrechten in de MENA-regio
Technologie

Aanvragen nu open voor Fellowship over technologie en mensenrechten in de MENA-regio

De Mariam Al-Shafei Fellowship on Technology and Human Rights 2024, aangeboden door SMEX, staat open voor journalisten uit West-Azië en Noord-Afrika. De fellowship selecteert vijf niet-ingezeten fellows om te werken aan projecten die verband houden met internetgovernance, digitale veerkracht, vrijheid van meningsuiting, seksuele en reproductieve gezondheidsrechten (SRGR) en digitale rechten, of feminisme en digitale rechten.

Het 10 maanden durende fellowship-programma biedt technisch mentorschap, het opbouwen van vaardigheden en netwerkmogelijkheden, evenals een maandelijkse toelage van US$ 900. Van aanvragers wordt verwacht dat zij zowel Arabisch als Engels beheersen, en dat zij blijk hebben gegeven van ervaring en inzet voor de bescherming en bevordering van digitale rechten en internetvrijheden.

De deadline voor aanmelding is 15 januari. Aspirant-fellows worden aangemoedigd om zich aan te melden voor deze kans om te werken aan belangrijke projecten die verband houden met technologie en mensenrechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER