Nieuws

Adverse Weather Continues to Disrupt Zermatt-Cervinia as Women’s Downhill World Cup Race is Cancelled for Second Day in a Row

De wereldbekerwedstrijd downhill voor dames in Zermatt-Cervinia is voor de tweede dag op rij afgelast vanwege de harde wind op de hellingen in Zwitserland. Extreme weersomstandigheden zorgden ervoor dat de race van zaterdag werd afgelast, en na hoop op verbetering werd ook het evenement van zondag afgelast. De seizoensopenende downhill-races gaan dit weekend niet door.

In een verklaring van FIS Alpine werd bevestigd dat de race van zondag werd afgelast vanwege harde windstoten. Racedirecteur Peter Gerdol stelde dat maandag geen optie was voor een verplaatste race, omdat eerder was besloten dat dit niet haalbaar was.

Ook de eerste drie herenevenementen van het seizoen in het Zwitserse resort werden afgelast. De actie kon zaterdag echter in Oostenrijk van start gaan, waar Manuel Feller het Oostenrijkse podium aanvoerde in de openingsrace voor herenslalom van het seizoen.

Bij de vrouwen begint nu de voorbereiding voor de reuzenslalom in Killington in de VS komend weekend. Kijkers kunnen het wintersportseizoen 2023-2024 live streamen op Eurosport en Discovery+.

LAAT EEN REACTIE ACHTER