Technologie

Afbeeldingen genereren en e-mails samenvatten met Google Bard: een stapsgewijze handleiding

De kunstmatige intelligentie, bekend als Bard, ontwikkeld door Google, blijft evolueren en verbeteren. Onlangs heeft Google twee nieuwe functies in Bard geïntroduceerd, waardoor het een veelzijdiger hulpmiddel voor gebruikers is geworden. Met een van deze functies kan Bard e-mails van Gmail analyseren, waardoor gebruikers de gevraagde informatie krijgen, zoals berichtsamenvattingen of meldingen van nieuwe e-mails. Deze functie heet Bard Extension en is niet alleen beperkt tot Gmail, maar kan ook worden gesynchroniseerd met andere Google-tools zoals Drive of Docs. Google verzekert gebruikers dat hun informatie privé en ontoegankelijk voor mensen blijft, en dat gebruikers de mogelijkheid hebben om Bard Extension te deactiveren wanneer ze maar willen.

Met de nieuwe Bard Extensions-functie hebben gebruikers toegang tot relevante informatie uit verschillende Google-tools en -services, zelfs als die informatie verspreid is over verschillende apps. Bard kan bijvoorbeeld in Gmail checken op belangrijke data, realtime informatie geven over vluchten en hotels, routebeschrijvingen via Google Maps aanbieden en YouTube-video’s over lokale activiteiten voorstellen, allemaal binnen één gesprek. Gebruikers kunnen de antwoorden van Bard ook op feiten controleren met behulp van de Google-zoekfunctie, waardoor de nauwkeurigheid wordt gegarandeerd en indien nodig toegang wordt verkregen tot aanvullende informatie. Bovendien faciliteert Bard de samenwerking aan projecten, omdat gesprekken eenvoudig kunnen worden gedeeld met anderen, die vervolgens een bijdrage kunnen leveren, vragen kunnen stellen of kunnen voortbouwen op het bestaande gesprek.

Deze updates worden mogelijk gemaakt door Bards meest geavanceerde model, PaLM 2, dat is getraind met behulp van de allernieuwste versterkingsleertechnieken. Naast deze updates kunnen gebruikers nu gegenereerde afbeeldingen delen in hun chats. Voorheen waren alleen sms-berichten zichtbaar bij het delen van een gesprek, maar nu zijn er ook tekstafbeeldingen bij. Momenteel zijn deze functies alleen beschikbaar in de Engelse versie van kunstmatige intelligentie, maar de verwachting is dat ze in de nabije toekomst naar andere talen zullen worden uitgebreid.

Ondanks de populariteit van ChatGPT valt Bard op als een zeer nuttige en volledig gratis AI-tool. Het vermogen om te integreren met verschillende Google-services en gepersonaliseerde en relevante informatie te bieden, maakt het tot een waardevolle bron voor gebruikers. Naarmate Bard blijft groeien en verbeteren, zal het waarschijnlijk nog onmisbaarder worden voor multitaskende gebruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER