Afghanistan secures thrilling semi-final spot with nail-biting chase
Nieuws

Afghanistan secures thrilling semi-final spot with nail-biting chase

Gurbaz was het middelpunt van de belangstelling toen het spel werd hervat, maar helaas was dat niet om een ​​positieve reden. Een onvoorspelbare stuiter zorgde ervoor dat de bal de keeper op de knie raakte, wat resulteerde in een korte spelonderbreking. Terwijl hij van de grond hinkte, begonnen de meest intense innings van het toernooi.

Fazalhaq Farooqi maakte indruk door Tanzid Hasan te verwijderen voor een eend, wat bijdroeg aan zijn indrukwekkende T20 Wereldbeker-prestatie. Naveen-ul-Haq maakte ook indruk door twee cruciale wickets te pakken in de derde over, waaronder het ontslag van de aanvoerder.

Toen de wedstrijd halverwege was, verscheen er opnieuw regen, wat leidde tot een tweede onderbreking. Nu de wedstrijd zijn tijdslimiet bereikt, zou bij verder uitstel de Duckworth-Lewis-Stern (DLS)-methode in het spel komen.

Het team uit Bangladesh had moeite om momentum op te bouwen en bereikte 46/3 na zes overs. Litton Das en Soumya Sarkar probeerden de innings te stabiliseren met een partnerschap tijdens de Powerplay. De deelname van Rashid Khan aan de aanval leidde echter tot een doorbraak, toen hij Sarkar ontsloeg om druk uit te oefenen op Bangladesh.

Bangladesh moest het doel in 12,1 overs achtervolgen om een ​​plek in de halve finale veilig te stellen en stond voor een uitdagende taak. De opeenvolgende grenzen van Towhid Hridoy in de achtste over verschoven het momentum in hun voordeel, maar Khan reageerde snel door Hridoy in de volgende over weg te sturen.

Das en Mahmudullah hielden de innings stabiel toen de wedstrijd de drinkpauze naderde, met het team op 77/5. In een chaotische gang van zaken bleef Khan indruk maken door nog twee wickets te nemen in de 11e over, waaronder die van Mahmudullah. De wedstrijd hing op het spel en Khan eindigde met indrukwekkende cijfers van 17/4 uit drie overs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER