After investigation, Guinness removes title of ‘world’s oldest dog’ from late Portuguese dog
Nieuws

After investigation, Guinness removes title of ‘world’s oldest dog’ from late Portuguese dog

Het Guinness World Records (GWR) heeft de titel ‘oudste hond ter wereld’ ingetrokken die voorheen in handen was van Bobi, een Portugese hond die vorig jaar overleed. Bobi woonde met zijn eigenaar op een boerderij in het landelijke dorpje Conqueiros in Portugal. Hij was een raszuivere Rafeiro do Alentejo, een hondenras voor veehouders. De titel werd hem in februari van het voorgaande jaar gegeven, toen hij 31 jaar oud was.

GWR startte in januari een onderzoek en verklaarde donderdag dat het “niet langer over het bewijsmateriaal beschikt dat nodig is om de bewering van Bobi als recordhouder te ondersteunen.” Dit was te wijten aan een gebrek aan bewijs uit de microchipgegevens van Bobi, verstrekt door de database van de Portugese overheid.

GWR’s Director of Records, Mark McKinley, benadrukte dat bewijs vereist is voor alle titels die zij monitoren, inclusief twee verklaringen van getuigen en vakdeskundigen, samen met foto’s, video en technologische gegevens. Door het gebrek aan bewijs uit de microchipgegevens van Bobi kon GWR zijn geboortedatum niet overtuigend bewijzen. Bobi’s eigenaar werd op de hoogte gebracht van de nieuwe bevindingen en GWR kan momenteel geen nieuwe houder voor het record bevestigen.

Eerder had Spike, een Chihuahua-mix uit Camden, Ohio, het record voor ’s werelds oudste levende hond opgeëist op 7 december 2022, toen hij 23 jaar en 43 dagen oud was. GWR blijft bewijsstukken eisen voor alle jaren van het leven van een huisdier, verklaringen van dierenartsen en getuigen, evenals microchipgegevens, indien beschikbaar, totdat een nieuwe recordhouder kan worden bevestigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER