Afvallen met een vibrerende capsule in de maag
Technologie

Afvallen met een vibrerende capsule in de maag

De trilcapsule is een nieuwe afslankmethode die is getest op varkens in de Verenigde Staten. De capsule laat de zenuwuiteinden van de maag trillen, waardoor de hersenen weten dat het tijd is om te stoppen met eten en de eetlust te verminderen. Wanneer de maag zich uitrekt tijdens een maaltijd, vertellen zenuwuiteinden de hersenen dat ze zich vol voelen. Op dezelfde manier is ook een apparaat dat de nervus vagus in de maag irriteert, gebruikt voor gewichtsverlies, maar deze apparaten moeten operatief worden verwijderd. De nieuwe vibrerende capsule heeft veelbelovende resultaten laten zien bij het verminderen van de eetlust en de hormoonspiegels in experimenten met varkens. Onderzoekers zijn van mening dat de capsule binnen de komende 3-4 jaar effectief kan zijn voor gewichtsverlies bij mensen.

Momenteel komen afslankmedicijnen zoals Wegovy en Ozempic steeds vaker voor, en ook traditionele methoden om af te vallen zijn verfijnd. De nieuwe vibrerende capsule biedt echter een nieuwe benadering van eetlustbeheersing en zou mogelijk een game-changer kunnen zijn in de afslankindustrie. Er zullen verdere tests op honden worden uitgevoerd voordat er op mensen wordt getest. Ondertussen evalueren deskundigen op het gebied van gewichtsverlies de veiligheid en effectiviteit van de trilcapsule voor mensen.

Naast het potentieel voor gewichtsverlies, zijn soortgelijke capsules gebruikt bij het onderzoek naar maagziekten. De wetenschappers achter de vibrerende capsule hebben hoge verwachtingen van het succes ervan en geloven dat het een relatief veilige optie is om af te vallen. Er zijn echter zorgen over de grootte van de capsules, omdat patiënten er mogelijk meerdere per dag moeten doorslikken. Ondanks deze uitdagingen is de vibrerende capsule veelbelovend als een nieuwe en innovatieve benadering van gewichtsverlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER