AI herenigt kunst en wetenschap in reclame – Beet.TV
Nieuws

AI herenigt kunst en wetenschap in reclame – Beet.TV

Ooit was context het enige advertentiegerichte spel in de stad, maar het werd ingehaald door data, demografische en etnografische gegevens. Nu de afschaffing van cookies op de loer ligt, maakt contextuele AI echter een comeback, waardoor adverteerders niet alleen inzicht krijgen in hun doelgroep, maar ook in de omgeving en de mentaliteit waarin advertenties worden ontvangen. Lisa Giacosa, Chief Investment Officer bij Spark Foundry, bespreekt de heropleving van de context in een video-interview met Beet.TV.

Giacosa benadrukt hoe belangrijk het is om rekening te houden met de holistische mens bij het targeten van individuen met specifieke producten via videoadvertenties. Factoren zoals het scherm waarop de kijker zich bevindt, de locatie, het apparaat, de mentaliteit en of hij of zij zich thuis of buiten bevindt, spelen allemaal een rol bij het bepalen van de juiste context voor advertenties. De advertentie van een lokale loodgieter is bijvoorbeeld relevanter wanneer de kijker thuis is dan in een hotelkamer.

Spark Foundry, een wereldwijd mediabureau gespecialiseerd in mediaplanning, inkoop, analyse en multi-platform mediastrategieën, ziet het potentieel van generatieve AI en contextuele AI bij het samenbrengen van kunst en wetenschap in reclame. Giacosa is enthousiast over de mogelijkheid om via deze technologieën meer relevantie en waarde aan reclame toe te voegen, waardoor snellere marktoperaties mogelijk worden.

Hoewel AI niet nieuw is in de media en al tientallen jaren wordt gebruikt in machine learning, verwacht Giacosa dat het dit jaar een belangrijk onderwerp van discussie zal zijn tijdens het Cannes Lions-festival. Ze gelooft dat dit jaar gericht zal zijn op het verkennen van wat de toekomst in petto heeft voor AI in de reclame. Het video-interview maakt deel uit van de Leadership Series van Beet.TV, getiteld “The Power of Context: Driving Attention to Intention in a Privacy-First Era”, en gepresenteerd door Seedtag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER