Air Canada kondigt plannen aan om vluchten naar Israël in juli of later opnieuw te starten
Nieuws

Air Canada kondigt plannen aan om vluchten naar Israël in juli of later opnieuw te starten

Air Canada, de grootste luchtvaartmaatschappij van Canada, heeft vluchten vanuit Toronto opgeschort na de aanval van Iran op Israël. Ze kondigden aan dat de vluchten naar Tel Aviv pas in juli zouden worden hervat. In de nacht van 14 april werd het Israëlische luchtruim zeven uur lang gesloten toen Iran Israël aanviel met raketten en drones. Ondanks dat de internationale luchthaven Ben Gurion sindsdien normaal functioneert, hebben veel buitenlandse luchtvaartmaatschappijen de vluchten naar Tel Aviv nog steeds niet hervat, vanwege onstabiele omstandigheden.

In het bijzonder kondigde de Britse budgetmaatschappij EasyJet op 16 april de opschorting van vluchten naar Israël tot 27 oktober aan. Dit besluit weerspiegelt de aanhoudende zorgen over de stabiliteit van de regio na de recente aanslagen. Andere luchtvaartmaatschappijen houden de situatie ook nauwlettend in de gaten voordat ze de vluchten naar Tel Aviv hervatten.

Over het geheel genomen worstelt de luchtvaartindustrie met de impact van het conflict in de regio en neemt zij beslissingen over vluchtoperaties op basis van veiligheidsoverwegingen. Passagiers wordt geadviseerd om bij hun luchtvaartmaatschappijen te informeren naar updates en wijzigingen in vluchtschema's naarmate de situatie zich blijft ontwikkelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER