Sport

Allgeier verslaat Robinson opnieuw

De Falcons maakten een aanzienlijke wijziging in de aanval door zondag Taylor Heinicke als quarterback te starten in plaats van Desmond Ridder. Fans wachten echter nog steeds op een nieuwe verandering met betrekking tot het running back-gebruik van Tyler Allgeier en Bijan Robinson. Allgeier blijft meer carry’s ontvangen, ondanks dat Robinson effectiever is in zijn runs.

Tegen de Vikingen rende Allgeier de bal 12 keer over 39 yards, terwijl Robinson de bal 11 keer over 51 yards liet lopen. Gedurende het hele seizoen heeft Allgeier iets meer carry’s dan Robinson, maar Robinson was effectiever met zijn runs. Allgeier heeft 116 carry’s voor 371 yards, terwijl Robinson 103 carry’s heeft voor 517 yards, met gemiddelden van respectievelijk 3,2 yards en 5,0 yards per carry.

Hoewel Robinson meer first downs heeft en meer betrokken is bij passes dan Allgeier, moet hij nog steeds tijd delen met de minder effectieve running back. Robinson heeft 26 eerste downs vergeleken met de 24 van Allgeier met minder carry’s. Hij heeft ook 28 van de 41 doelen gevangen over 197 yards, terwijl Allgeier 11 van de 16 doelen heeft gevangen over 76 yards.

Het gebruik van deze twee running backs blijft twijfelachtig, vooral omdat Robinson werd gekozen als de nummer 8 algemene keuze in de draft. Nu Falcons-hoofdcoach Arthur Smith mogelijk de laatste acht wedstrijden van het seizoen coacht voor zijn werk, moet hij wellicht het gebruik van zijn twee running backs heroverwegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER