Als reactie op de recente tragedies van het afgelopen semester wordt de geestelijke gezondheidszorg weer hersteld in UW-River Falls
Nieuws

Als reactie op de recente tragedies van het afgelopen semester wordt de geestelijke gezondheidszorg weer hersteld in UW-River Falls

De afdeling UW-River Falls van Active Minds, een non-profitorganisatie die zich richt op geestelijke gezondheid, is teruggekeerd naar de campus na een uitdagend semester voor studenten. De president van de chapter, Brandi Weidland, erkent dat er nog steeds spanning in de lucht hangt terwijl ze werken aan de wederopbouw na een moeilijke periode. De herinvoering van het chapter komt op een kritiek moment voor de campus, na het verlies van vier studenten door zelfmoord afgelopen semester.

Weidland benadrukt hoe belangrijk het is om studenten een veilige ruimte te bieden om over hun geestelijke gezondheid te praten, vooral in de nasleep van recente tragedies. De universiteit heeft Mental Health Mondays geïmplementeerd om middelen zoals Active Minds onder de aandacht te brengen en heeft een extra adviseur toegevoegd om toegankelijker te zijn voor studenten in nood. Weidland, die de studenten niet persoonlijk kende, voelde de impact van het verlies diep en hoopt op voortdurende inspanningen om het welzijn van studenten op de campus te ondersteunen.

Terwijl Weidland zich voorbereidt op haar afstuderen, hoopt ze dat de universiteit prioriteit zal blijven geven aan de behoeften van studenten in nood. Momenteel heeft de Active Minds-afdeling vijf leden en wil deze groeien om de levensduur op de campus te garanderen. Er zijn aankomende evenementen op 8 en 22 april in het Universitair Centrum waar studenten kunnen deelnemen aan het hoofdstuk en de hulpmiddelen op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg.

Ondanks de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden, blijft Weidland optimistisch dat met de tijd en voortdurende steun de geestelijke gezondheid en het welzijn van de campusgemeenschap zullen verbeteren. De terugkeer van het hoofdstuk betekent een toewijding aan het aanpakken van geestelijke gezondheidsproblemen en het bieden van een ondersteunende omgeving voor studenten van UW-River Falls.

LAAT EEN REACTIE ACHTER