Als u een lening wilt afsluiten, kunt u de beste resultaten boeken
Technologie

Als u een lening wilt afsluiten, kunt u de beste resultaten boeken

Grote Koreaanse olieraffinaderijen voeren projecten uit om pyrolysetechnologie te gebruiken voor het recyclen van plastic producten om de CO2-uitstoot te verminderen. Bij dit proces worden kunststoffen door extreme hitte en druk afgebroken tot ruwe olie of ruw polymeermateriaal. GS Caltex, een grote raffinaderij, gebruikt ruwe olie die wordt gewonnen via pyrolyse-recycling om aardolieproducten te produceren in zijn fabriek in Yeosu. Het bedrijf is van plan zijn jaarlijkse productiecapaciteit voor gerecyclede olie tegen het einde van het jaar te verhogen tot 50.000 ton, met een langetermijndoelstelling van één miljoen ton. Daarnaast produceert GS Caltex samengestelde hars uit gebruikte kunststoffen voor auto-onderdelen en huishoudelijke apparaten, met als doel de uitstoot van broeikasgassen met 6,1 ton per jaar te verminderen door middel van plastic recycling.

Een andere toonaangevende raffinaderij, HD Hyundai Oil Bank, maakt ook gebruik van pyrolysetechnologie voor het recyclen van plastic verpakkingsproducten. Het bedrijf werkt samen met Hyundai Department Store aan een gezamenlijk project gericht op het inzamelen en recyclen van polymeerverpakkingen die in warenhuizen worden weggegooid. Het project begint met vijf warenhuisfilialen en twee discountwinkels en zal tegen het einde van het jaar worden uitgebreid tot zestien warenhuizen en acht winkels. Hyundai Department Store gaat afgedankte plastic zakken samenpersen tot blokken van één ton, die vervolgens door HD Hyundai Oil Bank worden verzameld en via pyrolyse worden verwerkt om nieuwe plastic producten te creëren.

Zuid-Korea heeft een van de hoogste plasticgebruikscijfers ter wereld, met jaarlijks 88 kilogram per hoofd van de bevolking. Desondanks beschikt het land over een hoog recyclingpercentage van ongeveer 27 procent, vergeleken met het mondiale gemiddelde van 9 procent voor plastic materialen. Deze nadruk op plasticrecycling sluit aan bij de inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de duurzaamheid in de olieraffinage-industrie te bevorderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER