Altus streeft ernaar kinderen actief te houden, ondanks het wijdverbreide gebruik van technologie.
Technologie

Altus streeft ernaar kinderen actief te houden, ondanks het wijdverbreide gebruik van technologie.

De afdeling Altus Parks and Recreation in Altus, Oklahoma hanteert een unieke aanpak om kinderen actief te houden tijdens de voorjaarsvakantie. Ze geloven dat buitenshuis zijn gunstig is voor de fysieke fitheid, gemoedsrust en algeheel welzijn. De directeur van de afdeling, Michael Shive, heeft elke dag van de week een andere activiteit in een ander park georganiseerd waar de kinderen van kunnen genieten.

Shive benadrukt het belang van naar buiten gaan en frisse lucht krijgen, vooral in een wereld die wordt gedomineerd door technologie. Hij erkent dat de kinderen van vandaag misschien niet zo vaak buiten spelen als voorgaande generaties en wil hen aanmoedigen om te profiteren van de parken en buitenuitrusting die voor hen beschikbaar zijn.

Het idee voor het programma ontstond toen ze zich realiseerden dat hun recreatieprogramma’s vooral gericht waren op de jeugdsport. Ze willen hun inspanningen uitbreiden om kinderen actief te houden, niet alleen tijdens de voorjaarsvakantie, maar het hele jaar door. Shive benadrukt dat sporten leuk kan zijn en niet altijd naar de sportschool hoeft te gaan. Het kan zo simpel zijn als spelletjes spelen, tekenen met krijt of het gebruik van speeltoestellen.

Morgen krijgen de kinderen de kans om deel te nemen aan de ‘grote vrachtwagendag’, waar ze van dichtbij de voertuigen kunnen zien die worden gebruikt door politie, brandweerlieden en andere eerstehulpverleners. Ze krijgen ook de kans om vragen te stellen en meer te leren over deze belangrijke gemeenschapsdiensten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER