Americans suing Hermès for not being able to purchase a Birkin handbag
Nieuws

Americans suing Hermès for not being able to purchase a Birkin handbag

Twee Amerikanen hebben een rechtszaak aangespannen tegen het Franse luxeconcern Hermès, omdat het bedrijf de Amerikaanse mededingingswetten niet naleeft. De rechtszaak beweert dat Hermès een systeem heeft dat consumenten aanmoedigt om goedkopere artikelen te kopen om zo de status te verwerven die nodig is om een ​​exclusieve Birkin-handtas te kopen. De klacht, ingediend door Tina Cavalleri en Mark Glinoga bij een rechtbank in San Francisco, beschuldigt Hermès ervan verkopers te instrueren om alleen Birkin-handtassen te verkopen aan klanten met ‘voldoende aankoopgeschiedenis’.

Cavalleri, die tienduizenden dollars bij Hermès had uitgegeven, kon een Birkin-handtas kopen. Toen ze in september 2022 echter probeerde er nog een te kopen, kreeg ze te horen dat deze gereserveerd was voor klanten die het bedrijf consequent hebben gesteund. Glinoga deed in 2023 ook meerdere pogingen om een ​​Birkin te kopen, maar kreeg in plaats daarvan elke keer de opdracht andere items te kopen.

In de rechtszaak wordt beweerd dat de verkooppraktijken van Hermès in strijd zijn met de Amerikaanse mededingingswetten. De handgemaakte Birkin-handtassen worden alleen getoond aan consumenten die het waard worden geacht ze te kopen, meestal in een privékamer in Hermès-winkels. In de klacht staat dat Hermès zijn verkopers opdracht geeft om Birkin-handtassen te gebruiken als middel om consumenten te dwingen aanvullende producten te kopen, zoals schoenen, riemen en sieraden.

De klagers willen een einde maken aan deze verkooppraktijk en eisen tevens een schadevergoeding, hoewel het bedrag niet is gespecificeerd. De Birkin handtas, vernoemd naar actrice en zangeres Jane Birkin, staat bekend om zijn exclusiviteit en hoge prijzen, die kunnen variëren van enkele duizenden euro’s tot honderdduizenden euro’s voor de meest luxueuze modellen. De rechtszaak heeft tot doel Hermès verantwoordelijk te houden voor hun verkooppraktijken en een eerlijke behandeling voor alle consumenten te garanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER