Anders Breivik’s unexpected tears raise skepticism among experts, who say he is not suicidal
Nieuws

Anders Breivik’s unexpected tears raise skepticism among experts, who say he is not suicidal

Anders Breivik, de rechtsextremist die in 2011 77 mensen doodde, klaagt momenteel de Noorse staat aan vanwege de barre omstandigheden waarin hij wordt vastgehouden. Gezondheidsdeskundigen hebben echter voor de rechtbank getuigd dat Breivik niet depressief of suïcidaal is. Een psychiater die sinds begin 2022 21 sessies met Breivik heeft gehad, stelt dat hij geen symptomen van depressie vertoont en dat de kans dat hij zelfmoord pleegt laag is. Ook een andere psycholoog was het met deze beoordeling eens.

Breivik brengt een groot deel van zijn gevangenisstraf door in een isoleercel, wat volgens hem onmenselijk is en hem tot zelfmoord zou drijven. Hij heeft in de rechtszaal zijn wanhoop geuit door te zeggen: “Ik sterf liever vandaag dan nog een week in deze omstandigheden te leven.” Een psychiater uitte echter zijn twijfels over de tranen die Breivik deze week liet zien tijdens het proces, aangezien hij in al de jaren dat ze hem zag nog nooit eerder emotie had getoond of had gehuild.

Breivik werd in 2012 veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf, maar zijn straf kan nog worden verlengd als hij na de eerste straf een gevaar voor de samenleving zou vormen.

In ander nieuws dat geen verband houdt met de Breivik-zaak lijkt het erop dat de website een of andere vorm van technische fout heeft ondervonden, waarbij een mix van nieuwsartikelen en bedrijfsvermeldingen wordt weergegeven die niet relevant zijn voor het oorspronkelijke onderwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER