Andrew Hamel benoemd tot Chief Technology Officer door International Data Group
Technologie

Andrew Hamel benoemd tot Chief Technology Officer door International Data Group

International Data Group (“IDG” of “het bedrijf”) is het toonaangevende marktinformatie- en databedrijf. Vandaag heeft het bedrijf aangekondigd dat Andrew Hamel is toegetreden als Chief Technology Officer. In deze nieuw gecreëerde rol zal Hamel toezicht houden op de geïntegreerde producttechnologiefuncties en -teams van IDG en rechtstreeks rapporteren aan Genevieve Juillard, Chief Executive Officer van IDG.

Als CTO zal Hamel leiding geven aan de ontwikkeling en levering van IDG’s technologische roadmap voor de IDC- en Foundry-activiteiten. Dit omvat onder meer het leiden van nieuwe door technologie ondersteunde groei-initiatieven en investeringen, het uitbouwen van een innovatieve onderzoeks- en ontwikkelingsfunctie en het benutten van opkomende technologieën zoals AI en machinaal leren om de groeistrategieën van IDG te helpen versnellen en mogelijk te maken.

Hamel heeft leiding gegeven aan wereldwijde productontwikkelings- en engineeringfuncties bij verschillende van ’s werelds toonaangevende technologiebedrijven. Meest recent was hij CTO van Booster, waarmee hij een revolutie teweegbracht in de sector voor mobiele brandstoflevering, waar hij de volledige klantervaring digitaliseerde en leiding gaf aan de lancering van de AI-optimalisatie-inspanningen. Hij heeft een uitzonderlijk inzicht in opkomende technologieën vanuit eerdere leidinggevende functies bij LivePerson en Amazon, waar hij leiding gaf aan Search, Machine Learning en Customer Experience Technology.

“Ik bewonder IDG al lang als een van de meest vertrouwde databedrijven ter wereld, en ik deel de passie van het leiderschapsteam voor innovatie en voor het potentieel van technologie om levens vorm te geven”, aldus Hamel. “Dit is een zeldzame kans om een ​​functie op te bouwen die niet alleen invloed zal hebben op de toekomst van IDG, maar ook duizenden bedrijven zal helpen. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op de reputatie van IDG om de volgende generatie tools, data en informatie te ontwikkelen en aan klanten te leveren die nodig zijn om te slagen.”

“Andrew’s ervaring met het stimuleren van innovatie en het op de markt brengen van bedrijfskritische producten en technologieën zal een uitzonderlijke aanvulling zijn op IDG”, aldus Genevieve Juillard, Chief Executive Officer van IDG. “Onze IDC- en Foundry-teams dienen als vertrouwde partners voor veel van de meest geavanceerde technologiebedrijven wereldwijd. Met bewezen expertise op het gebied van machine learning en AI zal Andrew onze technologische mogelijkheden naar een hoger niveau tillen, waardoor onze producten van wereldklasse en de essentiële gegevens waarvoor onze klanten op ons vertrouwen, worden verbeterd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER