Angel Reese en Chicago Sky werden gestraft voor het overtreden van de WNBA-regels met betrekking tot mediatoegankelijkheid na de nederlaag tegen Fever
Sport

Angel Reese en Chicago Sky werden gestraft voor het overtreden van de WNBA-regels met betrekking tot mediatoegankelijkheid na de nederlaag tegen Fever

De WNBA maakte bekend dat Angel Reese en de Chicago Sky een boete hebben gekregen omdat ze niet hebben voldaan aan de mediaverantwoordelijkheden van de competitie na hun verlies tegen de Indiana Fever. Deze game was de eerste professionele wedstrijd tussen Reese en nummer 1 overall keuze Caitlin Clark.

Reese kreeg een boete van $ 1.000 omdat ze zichzelf niet beschikbaar had gesteld aan de media voor interviews, terwijl de Sky-organisatie een boete van $ 5.000 kreeg omdat ze er niet voor zorgde dat alle spelers het WNBA-mediabeleid volgden. Het mediatoegangsbeleid van de competitie vereist dat spelers en coaches na de wedstrijd beschikbaar zijn voor interviews, zowel persoonlijk als via Zoom.

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd waren Chennedy Carter, Kamilla Cardoso en coach Teresa Weatherspoon aanwezig, maar Carter ging niet in op een incident waarbij Clark betrokken was en dat resulteerde in een Flagrant 1-fout. Reese, van wie werd verwacht dat hij buiten de kleedkamer met persoonlijke media zou spreken, deed dat niet.

Ondanks het media-incident presteerde Reese sterk in de wedstrijd met acht punten en 13 rebounds. Ze heeft momenteel een gemiddelde van 10,6 punten, 8,9 rebounds en 1,3 steals voor het seizoen en leidt in verschillende belangrijke statistische categorieën onder rookies. Haar indrukwekkende spel aan beide kanten van het veld was dit seizoen een hoogtepunt voor de Sky.

LAAT EEN REACTIE ACHTER