Technologie

Apple-CEO Tim Cook erkent AI als een fundamentele technologie

Kunstmatige intelligentie (AI) is momenteel een hot topic in de branche, en hoewel Apple niet veel over hun plannen heeft onthuld, verzekert CEO Tim Cook dat het een essentieel onderdeel van hun producten is. Tijdens de kwartaalcijfers van Apple beantwoordden Cook en CFO Luca Maestri vragen over de inkomsten van het bedrijf en de toekomstige richting. Hoewel sommige reacties niet erg informatief waren, waren er hints over de betrokkenheid van Apple bij AI.

Het leiderschap van Apple maakte duidelijk dat AI niet alleen wordt ontwikkeld, maar al in hun producten is geïntegreerd. Cook verklaarde: “Wij beschouwen AI en machine learning als fundamentele technologieën en zijn een integraal onderdeel van vrijwel elk product dat we leveren.” Hij benadrukte functies in het onlangs uitgebrachte iOS 17, zoals persoonlijke stem en live voicemail, die sterk afhankelijk zijn van AI.

Een andere vraag tijdens de oproep ging over de stijging van ongeveer 8 miljard dollar in de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) en waar dat geld aan werd toegewezen. Cook zei dat een deel van die investering naar AI, silicium en producten als Apple Vision Pro gaat.

Deze uitspraken komen overeen met wat Cook en het bedrijf eerder hebben verklaard over hun gebruik van AI. Veel functies in iOS maken al gebruik van machine learning en AI, waaronder het nieuwe transformertaalmodel voor autocorrectie. Sommigen speculeren dat de AI-inspanningen van Apple kunnen leiden tot een geavanceerdere versie van Siri, hoewel het onzeker is wanneer en of een dergelijk project werkelijkheid zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER