Technologie

Apple-medeoprichter Steve Wozniak in ziekenhuis opgenomen na hersenletsel in CDMX

Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple, is in Mexico-Stad opgenomen in het ziekenhuis na een hersenbloeding. De 53-jarige was in Mexico-Stad om als spreker deel te nemen aan het World Business Forum toen hij de gebeurtenis onderging. Uit rapporten blijkt dat hij een nood-MRI heeft ondergaan en dat zijn toestand momenteel stabiel is. Het is nog niet bekend of hij in Mexico zal blijven of naar de Verenigde Staten zal worden overgebracht.

Wozniak, oorspronkelijk afkomstig uit Californië, staat bekend om zijn werk als computeringenieur, programmeur, filantroop en technologie-ondernemer. Hij was in 1976 medeoprichter van Apple Inc. en speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de eerste computers van het bedrijf, waaronder de Apple I en Apple II. Samen met Steve Jobs wordt Wozniak gezien als een pionier van de personal computer-revolutie.

Nadat hij Apple in 1985 had verlaten, richtte Wozniak CL 9 op en bleef hij innovatieve technologie ontwikkelen, waaronder de eerste programmeerbare universele afstandsbediening. Hij is ook betrokken geweest bij filantropie, met name gericht op educatieve initiatieven.

Momenteel is hij in het land om deel te nemen aan een zakelijke activiteit, en zijn toestand wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Zijn impact op de wereld van technologie en computergebruik is enorm, en hij blijft een prominent figuur in de branche.

LAAT EEN REACTIE ACHTER