Apple onthult een geavanceerd platform voor kunstmatige intelligentie
Nieuws

Apple onthult een geavanceerd platform voor kunstmatige intelligentie

Apple organiseerde zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, waarbij de nadruk voor het eerst op kunstmatige intelligentie en generatieve kunstmatige intelligentie lag. Tijdens het evenement werden aankondigingen gedaan over verbeteringen aan besturingssystemen, zoals het bijhouden van statistieken in smartwatches en het aanpassen van apps, evenals aankomende AI-mogelijkheden.

Een van de belangrijkste geïntroduceerde AI-functies was ChatGPT-integratie met Siri, waardoor slimmere en natuurlijkere interacties mogelijk zijn. Apple benadrukte privacy door alleen persoonlijke informatie te gebruiken om betere antwoorden te geven zonder gegevens te verzamelen.

Extra AI-mogelijkheden omvatten het schrijven van teksten, het genereren van afbeeldingen en intelligente reacties op berichten en e-mails. Ondanks de opwindende aankondigingen werden de aandelen van Apple op de avond van het evenement met een daling van 2% geconfronteerd.

Apple onthulde ook Image Playground, waarmee afbeeldingen op het apparaat kunnen worden gegenereerd, en tools zoals Image Wand voor het verbeteren van schetsen. Het bedrijf introduceerde functies zoals transcriptie voor opnames en telefoongesprekken om de gebruikerservaring te verbeteren.

Tijdens het evenement werden de ontwikkelingen in het ecosysteem van Apple onder de aandacht gebracht, van iPhone-aanpassingsopties tot gezondheids- en fitnessverbeteringen. Functies zoals het vergrendelen van apps, het plannen van berichten en het delen van gezondheidsgegevens met de Vitals-app werden ook geïntroduceerd.

Siri ontving updates voor meer natuurlijke en persoonlijke interacties, waaronder toegang tot persoonlijke foto's en bestanden voor verbeterde hulp. Apple's toewijding aan privacy werd tijdens het evenement benadrukt, waarbij de nadruk lag op datagebruik zonder dataverzameling.

Over het geheel genomen onthulde de conferentie een reeks AI-mogelijkheden, software-upgrades en aanpassingsopties in het hele productassortiment van Apple. De integratie van AI-functies en verbeteringen aan bestaande diensten zijn bedoeld om een ​​meer persoonlijke en efficiënte gebruikerservaring te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER