Apple treft schikking in rechtszaak over handelsgeheimen met chipstartup Rivos |  Technisch nieuws
Technologie

Apple treft schikking in rechtszaak over handelsgeheimen met chipstartup Rivos | Technisch nieuws

Apple en tech-startup Rivos hebben een schikking voorgesteld in een rechtszaak wegens vermeende diefstal van handelsgeheimen in verband met computerchiptechnologie. Ze hebben de Amerikaanse rechtbank voor het noordelijke district van Californië geïnformeerd dat ze een overeenkomst hebben getekend waarmee de zaak mogelijk wordt afgehandeld, waardoor Apple de systemen van Rivos kan onderzoeken en eventuele vertrouwelijke informatie kan achterhalen. Vertegenwoordigers van beide bedrijven gaven niet onmiddellijk commentaar op de schikking.

In 2022 klaagde Apple Rivos aan omdat hij zijn technici had ingehuurd en vertrouwelijke informatie had gebruikt om concurrerende SoC-technologie te ontwikkelen. SoC’s zijn geïntegreerde schakelingen met meerdere computercomponenten in één chip. Apple beweerde miljarden dollars en meer dan een decennium aan onderzoek te hebben besteed aan zijn SoC-ontwerpen, wat een revolutie teweegbracht in de persoonlijke en mobiele computerwereld.

Rivos ontkende de beschuldigingen en klaagde Apple aan wegens oneerlijke concurrentie, waarbij hij beweerde dat Apple de startup en alle werknemers die daar wilden werken probeerde te straffen. Apple schikte vorige maand gerelateerde claims tegen zes voormalige werknemers die het bedrijf verlieten om zich bij Rivos aan te sluiten. De rechtszaak en schikking benadrukken de hevige concurrentie en geschillen in de snelle wereld van technologische innovatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER