Nieuws

Argentina FA pays tribute to Lionel Messi for his record eighth Ballon d’Or before World Cup qualifier against Uruguay

Lionel Messi werd onlangs door de Argentijnse voetbalbond geëerd voor het winnen van zijn recordverlengende achtste Ballon d’Or. Dit vond plaats vlak voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay, waar de Argentijnse fans graag wilden zien hoe hun team zich zou kwalificeren voor het toernooi van 2026. Hij werd begroet door de Argentijnse FA-president Claudio Tapia en voormalig teamgenoot Juan Roman Riquelme, en ontving een plaquette ter herdenking van zijn prestatie.

Deze erkenning komt aan het einde van een spannend seizoen 2023 voor Messi, dat zal eindigen na deze WK-kwalificatiewedstrijden. Na het winnen van de FIFA Wereldbeker 2022 in Qatar hervatte Messi het spelen voor zijn club Paris Saint-Germain, waar hij de competitie won ondanks een wankele relatie met de supporters van de club. Nadat zijn contract afliep, nam hij de beslissing om naar Inter Miami in de Major League Soccer te verhuizen, waar hij een Leagues Cup-titel won maar andere grote competities miste.

Na deze twee kwalificatiewedstrijden voor Argentinië krijgt Messi eindelijk een welverdiende rust. DailyMail.com biedt al het laatste internationale sportnieuws voor diegenen die op de hoogte willen blijven van sport over de hele wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER