Aric Almirola pakt de overwinning in de verlengingen van de Martinsville Xfinity Race
Sport

Aric Almirola pakt de overwinning in de verlengingen van de Martinsville Xfinity Race

Aric Almirola domineerde een groot deel van de race op Martinsville Speedway en herwon uiteindelijk de leiding na een herstart van de verlengingen om de Xfinity Series-race te winnen. Hij claimde ook de Dash 4 Cash-bonus van $ 100.000. Sam Mayer eindigde op de tweede plaats, Chandler Smith, de puntenleider, kwam uit de achterkant van het peloton en eindigde als derde, en Carson Kvapil werd in zijn Xfinity-debuut vierde. Justin Allgaier completeerde de top vijf.

Almirola leidde 148 van de 251 ronden, maar verloor met nog zeven ronden te gaan de leiding aan Mayer. Een waarschuwing zorgde ervoor dat de race verlengd werd, waar Almirola de leiding herwon bij de laatste herstart vanaf de buitenste eerste rij. Mayer en Sheldon Creed maakten contact, waardoor Almirola zich kon terugtrekken en zijn vijfde overwinning in de Xfinity Series in zijn carrière veilig kon stellen. De Dash 4 Cash-coureurs die in aanmerking komen voor de bonus van $ 100.000 in Texas zijn Mayer, Smith, Allgaier en Creed.

In de race had Brandon Jones een zware nacht nadat hij niet sterk van start ging tijdens de herstart van fase 2 in Martinsville, waardoor meerdere auto's zich opstapelden op de buitenbaan. De rode vlag werd geuit tijdens de NASCAR Xfinity Series-race. De etappewinnaars waren Aric Almirola en Justin Allgaier, met opmerkelijke optredens van Chandler Smith, Sam Mayer, Carson Kvapil, Justin Allgaier en Josh Williams.

Het nadeel was dat Brandon Jones een ploeg miste bij een herstart, wat leidde tot een kettingbotsing die de auto's van Austin Hill, Corey Heim, AJ Allmendinger en anderen beschadigde. Hill, Heim, Allmendinger en Parker Retzlaff werden bij het incident uitgeschakeld. De volgende Xfinity Series-race vindt plaats op 13 april op de Texas Motor Speedway.

LAAT EEN REACTIE ACHTER