Categories: Nieuws

Arlington County introduceert innovatief systeem voor reactie op geestelijke gezondheidscrisis – NBC4 Washington

Arlington County heeft onlangs een nieuw systeem geïmplementeerd dat is ontworpen om de respons op personen die een mentale gezondheidscrisis ervaren, te verbeteren. Dit systeem is bedoeld om een ​​meer op maat gemaakte en effectieve respons te bieden wanneer iemand 112 belt voor hulp.

Dit initiatief, genaamd het Marcus Alert System, omvat coördinatie tussen het 911 callcenter, regionale crisiscentra en wetshandhaving. Het doel is om diensten en reacties te verbeteren voor mensen die te maken hebben met crises gerelateerd aan geestelijke gezondheid, middelenmisbruik of ontwikkelingsstoornissen. Het systeem wordt ook geïmplementeerd in Prince William, Loudoun en Fairfax Counties.

Het Marcus Alert System wil ervoor zorgen dat alle personen gelijke toegang hebben tot middelen voor gedragsgezondheid. Het dient om de kloof tussen de systemen voor gedragsgezondheid en strafrecht te overbruggen. Dit systeem is vernoemd naar Marcus-David Peters, een zwarte biologieleraar die in 2018 door de politie van Richmond werd vermoord tijdens een crisis in de geestelijke gezondheidszorg. Het systeem werd opgericht na een wet die in 2020 werd aangenomen en betere protocollen voor oproepen voor geestelijke gezondheidszorg vereiste.

Noodoproepers hebben een gespecialiseerde training gevolgd over geestelijke gezondheid, psychotische stoornissen en crisisde-escalatietactieken. Deze training is cruciaal om ervoor te zorgen dat personen in crisis medelevende en gepaste reacties krijgen. Het doel is om in dergelijke situaties over te schakelen op gedragsmatige gezondheidsreacties in plaats van reacties van wetshandhaving.

Alle steden en dorpen in Virginia met meer dan 40.000 inwoners moeten uiterlijk in 2028 het Marcus Alert System hebben ingevoerd. Dit systeem is allang over tijd en noodzakelijk om hiaten en barrières bij de toegang tot geestelijke gezondheidszorg aan te pakken en tegelijkertijd gelijke diensten voor iedereen te garanderen.

Floris Hekkink

Share
Published by
Floris Hekkink

Recent Posts

Mill Valley Junior Tennis Team wint District 3-kampioenschap

Het Mill Valley Little League Juniors team won onlangs voor het eerst sinds 2013 de…

5 minuten ago

De Falcons verwelkomen fans bij twee open trainingskampen

Vanwege de bouwwerkzaamheden op IBM Performance Field zullen de Falcons deze zomer geen trainingskampen houden…

8 minuten ago

Bucks tekenen contracten met ervaren spelers Delon Wright en Taurean Prince

De frustratie onder Lakers-fans richting Darvin Ham vorig seizoen kwam voort uit zijn afhankelijkheid van…

11 minuten ago

Apple onthult Safari Technology Preview 198 met bugfixes

Apple heeft Safari Technology Preview 198 uitgebracht, een update die ondersteuning biedt voor macOS 15…

11 minuten ago

Danville District 118 Board geeft groen licht voor pilot-wetenschapsprogramma voor leerlingen van de 5e tot en met de 8e klas

De schoolraad van Danville District 118 heeft onlangs een uitgave van $ 76.100 goedgekeurd voor…

13 minuten ago

Mitchell uit zijn dankbaarheid aan de fans van de Kings en Sacramento in een emotioneel bericht na de deal

Nadat hij drie jaar lang een solide rolspeler was bij de Sacramento Kings, werd voormalig…

20 minuten ago