Armed criminals with explosives invade Ecuador canal
Nieuws

Armed criminals with explosives invade Ecuador canal

Een groep gewapende criminelen, met hun gezicht bedekt, viel de TC TV-zender in Guayaquil, Ecuador binnen en gijzelde journalisten en medewerkers. Ze onderbraken de live-uitzending van een lokaal nieuwsprogramma en plaatsten een explosief voor de camera, waardoor een presentator gedwongen werd de politie te vragen de scène niet te benaderen. In de studio werden schoten en geschreeuw gehoord en een van de gijzelaars raakte gewond. De criminelen beweerden te handelen namens de ‘maffia’ en het incident vond plaats kort na de ontsnapping van de leider van de criminele factie Los Choneros.

De politie beperkte de toegang tot de faciliteiten van de tv-zender en evacueerde medewerkers, waarbij enkele criminelen werden opgepakt die de studio waren binnengevallen. De voorzitter van de Communicatieraad van Ecuador heeft de openbare veiligheidstroepen verzocht de media van het land in de nasleep van het incident in de gaten te houden.

Ander nieuws bevat artikelen over onderwerpen als ziektekostenverzekeringen, de verkoop van vuurwapens en online gokken, maar ook educatieve inhoud over ketels.

Dit gevarieerde aanbod aan inhoud omvat nieuws-, handhavings-, recreatieve en educatieve bronnen die lezers kunnen verkennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER