Artsenpanel duikt in het belangrijkste gezondheidszorgnieuws van juni
Nieuws

Artsenpanel duikt in het belangrijkste gezondheidszorgnieuws van juni

In de laatste aflevering van “What's Health Got to Do With It?” kwam een ​​panel van medische experts bijeen om de belangrijkste gezondheidsnieuwsverhalen van de afgelopen maand te bespreken. Het panel bestond uit Dr. Dacre Knight, internist en directeur van de Ehlers-Danlos Clinic bij Mayo Clinic in Jacksonville, Dr. Jennifer Cowart, internist bij Mayo Clinic in Jacksonville, en Dr. Joseph Drazkowski, neuroloog bij Mayo Clinic College of Medicine in Phoenix.

De onderwerpen die tijdens de discussie aan bod kwamen, varieerden van toegang tot mifepriston, een door de FDA goedgekeurde abortuspil, tot Eli Lilly's Alzheimer-medicijn, donanemab. Het panel verdiepte zich ook in de toenemende populariteit van thuistesten, de risico's die gepaard gaan met overmatig gebruik van sociale media en de effecten van koffieconsumptie op dopamineniveaus bij Parkinsonpatiënten. Daarnaast besprak het panel de gezondheidsrisico's van alcoholconsumptie in vliegtuigen en de rechtszaak die de leadzanger van The Four Tops aanspande tegen een ziekenhuis in Michigan.

“Wat heeft gezondheid ermee te maken?” is een lezingsprogramma geproduceerd door WJCT in Jacksonville dat het snijvlak van gezondheidszorg en het dagelijks leven verkent. Dr. Joe Sirven, een neuroloog in Jacksonville, fungeert als gastheer van het programma. Om de volledige aflevering te beluisteren en meer te weten te komen over deze urgente gezondheidsproblemen, klikt u op de luisterknop hierboven.

Copyright 2024 WJCT Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER