At 58, She Sets Plank World Record After Overcoming Wrist Injuries
Nieuws

At 58, She Sets Plank World Record After Overcoming Wrist Injuries

DonnaJean Wilde, een 58-jarige vrouw uit Alberta, Canada, haalde onlangs de krantenkoppen door het Guinness Wereldrecord voor de langste tijd te breken in een buikplankpositie. Ze bekleedde deze functie maar liefst 4 uur en 30 minuten op de middelbare school waar ze ooit als adjunct-directeur werkte voordat ze met pensioen ging. Mevrouw Wilde, een moeder van vijf kinderen en grootmoeder van twaalf kinderen, is echt toegewijd aan de uitdagende plankpositie, aangezien ze elke dag tot drie uur oefent en zelfs zes uur traint, opgesplitst in twee blokken van drie uur voor de recordpoging.

De reis van mevrouw Wilde met planken begon twaalf jaar geleden toen ze haar pols brak en zich tot de oefening wendde als alternatief voor hardlopen of gewichtheffen. Ze legde uit dat ze verliefd werd op planken omdat ze kon lezen en andere activiteiten kon doen terwijl ze de positie vasthield. Haar recordtijd overtreft de vorige van een andere Canadese, Dana Glowacka, in 2019.

Tijdens haar wereldrecordplank werd mevrouw Wilde geconfronteerd met fysieke uitdagingen, zoals pijn in haar ellebogen en quads, maar ook met de mentale uitdaging om gefocust te blijven en haar vorm gedurende de hele duur te behouden. De eerste twee uur gingen snel voorbij, maar vooral de laatste twee waren zwaar. Ze schreef haar succes in het laatste halfuur toe aan het concentreren op ademhalen, kalm blijven en trillen vermijden.

De twaalf kleinkinderen van mevrouw Wilde waren aanwezig om haar aan te moedigen tijdens de recordpoging en dienden als een bron van motivatie terwijl ze de uitdagingen doorstond. Ondanks de fysieke en mentale spanning waarmee ze te maken kreeg, dreef de vastberadenheid en liefde van mevrouw Wilde voor het plankieren haar ertoe deze opmerkelijke prestatie te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER