Athletes from 17 nations advance in World Cup Knock-Out Sprint qualifiers
Nieuws

Athletes from 17 nations advance in World Cup Knock-Out Sprint qualifiers

De Wereldbeker Oriëntatielopen 2024 begon met wisselende weersomstandigheden in Zofingen, Zwitserland, waarbij atleten uit 17 van de 32 deelnemende landen zich kwalificeerden voor de kwartfinales op zaterdag. De zon scheen boven het oude stadscentrum toen de eerste kwalificatiereeksen voor mannen begonnen, maar halverwege kwam de regen, wat de parcoursen nog uitdagender maakte.

De start van de dames werd uitgesteld vanwege de regen, maar toen deze ophield, werden de rest van de kwalificatierondes afgewerkt. Zwitserland presteerde goed onder de zware omstandigheden, waarbij 14 van de 16 atleten een plek in de top 12 veiligstelden. Ook Noorwegen en Zweden presteerden sterk, met respectievelijk 12 en 10 atleten die zich kwalificeerden.

Atleten als Tove Alexandersson, Hanna Lundberg en Ingeborg Rygg Eikeland toonden hun vaardigheden door hun respectievelijke heats te winnen. Bij de heren eindigden August Mollén, Tuomas Heikkila en Timo Suter op topposities. Er waren echter ook misslagen in de Heren Heat A, waarbij sommige atleten een controlepunt misten.

Bekende atleten die zich niet kwalificeerden voor de kwartfinales zijn onder meer Eef van Dongen, Karolin Ohlsson, Charlotte Ward, Isac von Krusenstierna, Yannick Michiels en Max-Peter Bejmer. De kwartfinales van de Knock-Out Sprint vinden zaterdag plaats in Olten vanaf 10.00 uur CEST en zijn te volgen op IOF LIVE. De uitzending van IOF TV start om 12.00 uur voor de halve finales.

LAAT EEN REACTIE ACHTER