Australian Woman Takes First Place in the ‘World’s Worst Lawn’ Competition
Nieuws

Australian Woman Takes First Place in the ‘World’s Worst Lawn’ Competition

Kathleen Murray uit Sandford, Tasmanië, heeft onlangs de wedstrijd ‘World’s Ugliest Lawn’ gewonnen, georganiseerd door de stad Gotland, Zweden. De wedstrijd werd twee jaar geleden door Gotland geïnitieerd als reactie op een bijna rampzalige droogte, als een manier om de lokale bevolking aan te moedigen water te besparen. Dit jaar ging de wedstrijd mondiaal en deden grasvelden uit de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Kroatië mee aan de competitie.

Gedefinieerd door schaarse plekken geel gras, verschrompelde planten en droge graszoden veroorzaakt door de plaatselijke bandicoots, werd Murray’s tuin de lelijkste genoemd. Ze beschreef de scène als een ‘real-life Hungry Hungry Hippo-spel’ en benadrukte de uitdagingen van het onderhouden ervan vanwege bandicoots en een echidna.

Murray kreeg als onderscheiding een ’tweedehands’ T-shirt met de tekst ‘Trotse eigenaar van het lelijkste gazon ter wereld’. Op humoristische wijze beschouwde ze de bandicoots als ‘massavernietigingsdieren’, maar ook als een manier om aan de hitte en de maaiverantwoordelijkheid te ontsnappen. Gotland meldde dat de wedstrijd en andere maatregelen van de stad het waterverbruik met 5% hebben verminderd, een broodnodige opluchting na een gevaarlijke droogte waarbij het water een paar jaar eerder in de zomer bijna opraakte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER