Austrian Women’s Team Secures 1st World Cup Victory of the Season as Huetter Triumphs in super-G
Nieuws

De Oostenrijkse skiër Cornelia Huetter behaalde een nipte super-G-overwinning op eigen sneeuw in Altenmarkt-Zauchensee, wat haar land de eerste overwinning van het seizoen op het WK-circuit voor vrouwen opleverde. De Oostenrijkse vrouwen hadden het eerder dit seizoen moeilijk gehad, maar Huetter kwam door met de overwinning in de 17e race nadat hij eerder de enige tweede plaats van het team had behaald, eveneens in een super-G. Huetter versloeg Kajsa Vickhoff Lie, nummer twee, met 0,09 seconden om de overwinning veilig te stellen, terwijl Lara Gut-Behrami derde werd, met een achterstand van 0,21 seconden op Huetter. De Canadese Val Grenier was de beste finisher uit haar land en behaalde een 11e plaats en kwam 1,04 seconden achter Huetter over de streep.

De Amerikaanse skiër Mikaela Shiffrin besloot de drie snelheidsraces op Altenmarkt over te slaan. Shiffrin, die het algemeen WK-klassement aanvoert, pakte vorig seizoen zilver in super-G op de wereldkampioenschappen en zei op sociale media dat ze volledig wil herstellen van een verkoudheid en tot en met januari wil trainen voor een intensief raceschema.

Huetter’s voorsprong in het algemeen klassement werd teruggebracht tot 182 punten door Federica Brignone, die als vierde eindigde, 0,32 achter Huetter. De drie beste uitdagers van Huetter hadden allemaal snellere tussentijden bij het naderen van het laatste gedeelte, maar verloren minstens 0,33 seconden van de Oostenrijkse winnaar.

De race was niet officieel omdat laaggeplaatste racers nog moesten starten. Het vorige beste resultaat voor de Oostenrijkse vrouwen was Huetter’s tweede plaats in een super-G vorige maand in St. Moritz, Zwitserland. De winnaar van de race in St. Moritz, Sofia Goggia, kwam vrijdag ten val en leek geblesseerd, maar stond op en skiede naar de finish. Bij een ernstiger crash werd Nadine Fest per helikopter van het parcours gevlogen nadat ze schijnbaar haar linkerknie en scheenbeen had verwond.

De zonnige en stille dag van vrijdag in het Oostenrijkse resort leidde tot een temperatuur van min -5 C. De race verving een tweede super-G in St. Moritz die werd afgelast vanwege de weersomstandigheden, en de downhill-race op Altenmarkt staat als volgende op het programma.