Baker Hughes gaat elektrische technologie leveren voor het Cedar LNG-project in Canada
Technologie

Baker Hughes gaat elektrische technologie leveren voor het Cedar LNG-project in Canada

Baker Hughes heeft een contract gekregen van Black & Veatch om Cedar LNG in Canada te voorzien van elektrisch aangedreven liquefactietechnologieën. Deze order werd in het eerste kwartaal van 2024 binnengehaald.

Het Cedar LNG-project zal gebruik maken van een verscheidenheid aan turbomachine-apparatuur geleverd door Baker Hughes, waaronder vier elektrisch aangedreven hoofdkoelcompressoren, twee elektrisch aangedreven kookgascompressoren en zes centrifugaalpompen. Met het gebruik van hernieuwbare elektriciteit wil Cedar LNG een van de meest milieuvriendelijke LNG-faciliteiten ter wereld worden.

Black & Veatch zet zich in om hun klanten en de gemeenschappen die zij bedienen te helpen vooruitgang te boeken in hun inspanningen om de economie koolstofvrij te maken. Het Cedar LNG-project is een belangrijke stap in de richting van het terugdringen van de CO2-uitstoot door CO2-armere LNG-opties aan te bieden aan klanten die op zoek zijn naar schonere energiebronnen. Met de overvloedige aardgasvoorraden van Canada is Cedar LNG goed gepositioneerd om deze fase van de energietransitie te versnellen.

Baker Hughes beschouwt deze onderscheiding als een belangrijke mijlpaal in de LNG-markt, die de kracht van hun portfolio en hun inzet om met industriële partners samen te werken om efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen voor de aardgassector te bieden, laat zien. De executive vice-president van Industrial & Energy Technology van het bedrijf, Ganesh Ramaswamy, gelooft dat elektrificatie de komende tien jaar een cruciale rol zal spelen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot door aardgas.

Dit contract draagt ​​bij aan het positieve momentum voor de portefeuille gastechnologieapparatuur van Baker Hughes, na verschillende grote LNG-orders het afgelopen jaar. Het bedrijf is blij om te kunnen blijven samenwerken met partners als Black & Veatch om de verschuiving naar schonere energiebronnen te ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER