Baldur’s Gate 3 wint Game of the Year en vijf andere prijzen tijdens The Game Awards 2023
Technologie

Baldur’s Gate 3 wint Game of the Year en vijf andere prijzen tijdens The Game Awards 2023

De game Baldur’s Gate 3, ontwikkeld door Larian Studios, werd tijdens het The Game Awards 2023-gala uitgeroepen tot Game of the Year en ontving ook in totaal zes prijzen. Dit omvatte erkenning voor de meeste community-ondersteuning en de beste multiplayer, waarmee het zijn belangrijkste concurrent Alan Wake 2 van Remedy Entertainment overtrof.

Tijdens het prijsevenement, gecreëerd en geregisseerd door ondernemer Geoff Keighley, werden de beste videogames van het jaar erkend in meer dan 31 categorieën, waaronder Beste verhaal, Beste VR/AR-game en Beste familiegame. Het evenement vond plaats in Los Angeles en was een eerbetoon aan de soundtracks van de genomineerde games.

Acteur Timothée Chalamet maakte de winnaar bekend van Game of the Year, die naar Baldur’s Gate 3 ging. De game kwam als winnaar uit de bus in vijf andere categorieën, waardoor het de meest bekroonde game van het gala is.

Alan Wake 2, ontwikkeld door Remedy Entertainment, ontving ook verschillende prijzen, waaronder die voor beste regie, beste art direction, beste verhaal en beste soundtrack. Final Fantasy VII Rebirth en Armored Core VI werden ook erkend in verschillende categorieën.

Indiegames zoals Cocoon en Sea of ​​Stars ontvingen prijzen, evenals games in de categorieën sport en esports. Het evenement erkende ook films en series gebaseerd op videogames.

Sommige titels, zoals de remake van Resident Evil en Marvel’s Spider-Man 2, werden in geen enkele categorie bekroond. Naast het erkennen van games, vierde het evenement ook de prestaties van professionele spelers en teams binnen de esports-gemeenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER