Banen die bestand zijn tegen de impact van kunstmatige intelligentie, volgens Elon Musk, Bill Gates en Mark Zuckerberg
Technologie

Banen die bestand zijn tegen de impact van kunstmatige intelligentie, volgens Elon Musk, Bill Gates en Mark Zuckerberg

Naarmate kunstmatige intelligentie zich blijft ontwikkelen, verbetert het repetitieve taken en dient het als aanvulling op het creatieve veld. Veel mensen vrezen echter dat deze vooruitgang kan leiden tot baanverlies. Uit een onderzoek van Sherlock Communications bleek dat 67% van de mensen gelooft dat AI-ontwikkeling de algehele efficiëntie zal verbeteren, maar 63% denkt dat het ook de risico's op datafraude zal vergroten. In Argentinië gelooft 85% van de respondenten dat meer onderwijs over kunstmatige intelligentie nodig is om zowel te profiteren van de voordelen ervan als misbruik te voorkomen.

Ondanks dat ze de voordelen van AI erkennen, maken zes van de tien Argentijnen zich zorgen dat robots hun banen kunnen vervangen. Bovendien gelooft 51% van de ondervraagden dat AI de risico's op criminaliteit en terrorisme vergroot, terwijl 59% zich zorgen maakt over fraude naarmate AI-gegevensverwerking vordert. Technologie-experts zoals Bill Gates, Elon Musk en Mark Zuckerberg hebben zich over de kwestie uitgesproken en benadrukten het belang van banen die menselijke creativiteit en innovatie vereisen.

Uit een onderzoek van OpenAI is gebleken dat bepaalde banen in de toekomst mogelijk door AI zullen worden vervangen, vooral banen die sterk afhankelijk zijn van fysieke activiteit. Er wordt echter aangenomen dat beroepen waarbij direct contact met het publiek bestaat, zoals kunstenaars, leraren, artsen en maatschappelijk werkers, veilig zijn voor automatisering. Hoewel AI sommige taken gemakkelijker kan maken, zal menselijke leiding altijd essentieel zijn. Banen die creativiteit, innovatie en menselijk contact vereisen, zoals productmakers, dienstverleners, softwareontwikkelaars, ontwerpers en kunstenaars, worden door marktleiders als onvervangbaar beschouwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER