Technologie

Baton Systems onthult nieuw geautomatiseerd afwikkelingsorkestratieplatform in de wereld van Securities Finance-technologie

Fintech Baton Systems heeft onlangs Core-Payments geïntroduceerd, een platform dat de afwikkelingsorkestratie automatiseert. Dit platform is ontworpen om inkomende contante betalingen te volgen en af ​​te stemmen, waardoor klanten uitgebreide en realtime controle krijgen. Het maakt het ook mogelijk om uitgaande contante betalingen vrij te geven op basis van specifieke regels en realtime gegevens. Door gebruik te maken van gedistribueerde grootboektechnologie vermindert Core-Payments de handmatige tussenkomst, versnelt het belangrijke processen en verlaagt het de operationele kosten. Het platform omvat verschillende modules, zoals visualisatie, verrekening en bevestiging vooraf, gecontroleerde afwikkeling en analyse, allemaal toegankelijk via gebruikersinterfaces. De in- en uitstroom van gegevens wordt gefaciliteerd via API’s en integratieprotocollen. Core-Payments is ontwikkeld vooruitlopend op de T+1-implementatie in de VS en Canada in mei 2024.

Volgens Alex Knight, hoofd EMEA van Baton Systems, moeten marktdeelnemers volledig voorbereid zijn op het beheersen van elke toename van het afwikkelingsrisico als gevolg van de aanstaande overgang naar T+1 en de toenemende nadruk van de regelgeving op afwikkelingscontrole. Verouderde processen hebben de vooruitgang van de industrie bij het monitoren en beheren van afwikkelingsrisico’s belemmerd. Het implementeren van oplossingen als Core-Payments is een praktische stap om bedrijven te helpen risico’s effectief te beheren, efficiënter te opereren, kosten te verlagen, hun tegenpartijnetwerk uit te breiden, aan wettelijke vereisten te voldoen en uitstekende klantenservice te leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER