Nieuws

BBC Official Explains Coverage of October 7 Events

Tijdens een bijeenkomst met leden van de Joodse gemeenschap uitte iemand zijn bezorgdheid over de poging van de BBC om de gebeurtenissen in Israël en Gaza zo objectief mogelijk te verslaan, hoewel hij toegaf dat er fouten waren gemaakt. De persoon informeerde naar het gebruik van de term ’terroristen’ en benadrukte dat het vermijden van het gebruik van het woord ’terreur’ betekent dat de BBC niet de taal van de ene kant in het conflict overneemt om de andere kant te beschrijven.

Iemand bij de BBC gaf uitleg dat het een beleid is dat over de hele wereld geldt, en dat de organisatie onafhankelijk is en de voorwaarden van geen enkele regering overneemt. Fouten, zoals het in de krantenkoppen verwijzen naar een aanslag in België als een ‘terreuraanval’, werden onderkend en gecorrigeerd. Er was ook sprake van een gebrek aan berichtgeving toen de woedende menigte op een luchthaven in Dagestan werd aangeduid als ‘anti-Israël demonstranten’ in plaats van ‘antisemitisch’.

De BBC-vertegenwoordiger zei dat hoewel er fouten zijn gemaakt in de berichtgeving, verslaggevers hebben geprobeerd context te geven aan de situaties. Ze benadrukten dat ze niet proberen iemand boos te maken, maar dat ze zich inzetten om het nieuws accuraat en objectief te rapporteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER