“Bedrijfseigenaren in Redlands annuleren inzamelingsactie voor dierenasiel vanwege uitbraak van dodelijke hondenziekte” – NBC Los Angeles
Nieuws

“Bedrijfseigenaren in Redlands annuleren inzamelingsactie voor dierenasiel vanwege uitbraak van dodelijke hondenziekte” – NBC Los Angeles

De eigenaar van de koffieshop in Redlands, Sonya Rozzi, moest een benefietevenement voor opvangdieren annuleren vanwege het feit dat honden nog steeds ziek worden door een mysterieuze luchtwegaandoening die de ronde doet.

Rozzi is eigenaar van Olive Avenue Market nabij het centrum van Redlands en merkte op dat ze haar vaste klanten en hun honden goed kent. Ze vertelde dat er veel honden in de buurt zijn en dat ze er veel kent.

Rozzi plande samen met andere bedrijfseigenaren het liefdadigheidsevenement dat ten goede zou zijn gekomen aan asieldieren, maar het evenement moest worden geannuleerd vanwege het risico op een hondenziekte die zeer besmettelijk en soms dodelijk is.

Een dierenarts waarschuwde dat de ziekte meestal begint met een aanhoudende hoest die enkele weken kan aanhouden en zich in sommige gevallen kan ontwikkelen tot ernstige longontsteking. Dr. Kristian Joyce, veterinair medisch directeur van de Humane Society of San Bernardino, verklaarde dat de ziekte vaak niet reageert op antibiotica.

Rozzi zei dat ze zullen wachten tot de zaken afnemen en dan de inzamelingsactie opnieuw zullen plannen. Ze dringt er bij het publiek op aan om dieren uit hun plaatselijke dierenasielen te adopteren, waarbij ze opmerkt dat “zij ook gewoon een thuis willen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER