Bedrijven in zwarte handen erkend ter ere van Juneteth
Nieuws

Bedrijven in zwarte handen erkend ter ere van Juneteth

Juneteenth-vieringen vinden plaats in Greenwood, Tulsa, met de nadruk op het erkennen van bedrijven in zwarte handen die in het verleden misschien geen echte grote opening hebben gehad. Als gevolg van de COVID-19-pandemie moesten sommige bedrijven hun opening uitstellen, terwijl andere zonder fysieke locatie opereerden. Als steunbetuiging hielden de organisatoren in de historische wijk Greenwood in Tulsa lintknipceremonies voor verschillende ondernemers, waaronder Curzella Friday Jackson, eigenaar van 'Creatively Curzellas', waar ze natuurlijke zepen, crèmes en wellnessproducten maakt.

Voor Jackson en andere ondernemers zoals Madisyn Berry, een jonge ondernemer met haar eigen bakbedrijf, is de erkenning aanzienlijk. Berry's moeder heeft ook een bedrijf en dient als inspiratiebron voor haar dochter. Freeman Culver, voorzitter van de Greenwood Chamber, benadrukte het belang van gelijke aandacht voor bedrijven zonder fysieke locatie, aangezien zij een essentieel onderdeel vormen van de gemeenschap en de economie. Culver benadrukte de noodzaak om opzettelijk alle bedrijven in zwarte handen te ondersteunen, ongeacht hun fysieke aanwezigheid.

Volgens schattingen van de Small Business Administration zijn er in Tulsa en in het hele land talloze bedrijven in zwarte handen. Jackson sprak de hoop uit dat meer mensen hun talenten en gaven naar voren zullen brengen om met de wereld te delen, waardoor ze samen met hun families een generatierijkdom kunnen opbouwen. De vieringen voor Juneteenth in Greenwood zijn niet alleen een tijd om het verleden te eren, maar ook om de bedrijven in zwarte handen die de toekomst van de gemeenschap vormgeven, te ondersteunen en te versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER