België ervaart een inflatie van 3,2 procent, wat leidt tot hogere prijzen voor bepaalde producten
Nieuws

België ervaart een inflatie van 3,2 procent, wat leidt tot hogere prijzen voor bepaalde producten

Volgens het Belgische statistiekbureau Statbel steeg de inflatie in België in februari voor de vierde maand op rij tot 3,2 procent op jaarbasis. Deze stijging duidt op een stijging van de kosten van levensonderhoud, waarbij de prijzen van goederen en diensten stijgen. Iets dat een jaar geleden bijvoorbeeld 100 euro kostte, kost nu iets meer dan 103 euro, een flinke stijging ten opzichte van het jaar ervoor.

Dit huidige inflatiecijfer is het hoogste sinds augustus 2023, maar nog steeds lager dan de piek in september 2022, toen deze ruim 12 procent bedroeg. De belangrijkste oorzaken van deze stijging van de inflatie waren de hoge energieprijzen, die sindsdien zijn gedaald. Van alle productgroepen zijn vooral de voedselprijzen sterk gestegen.

Enkele van de producten die het afgelopen jaar de snelste prijsstijgingen hebben gekend, zijn zeevruchten in cider en olijfolie, die beide met meer dan 30 procent zijn gestegen. Aan de andere kant zijn bepaalde producten en diensten goedkoper geworden, zoals volle melk en elektriciteit. De kerninflatie, exclusief energie en onbewerkte voedingsmiddelen, is voor de negende maand op rij gedaald tot 4,25 procent.

Bovendien vermeldt de inhoud verschillende forums waarin strategieën voor succesvolle sportweddenschappen worden besproken met 1xBet, een bedrijf dat betrokken is bij de ondersteuning van amateurvoetbaltoernooien in Guinee. Het stuk gaat ook over hoe 1xBet omgaat met accountproblemen en vergoedingsstructuren in Oeganda, samen met andere gerelateerde onderwerpen op verschillende forums en websites.

LAAT EEN REACTIE ACHTER